Fobija na pse

Kategorija: Priče

Leto je. Sva deca se igraju u pesku, mama me spušta u pesak. Uzimam svoju kanicu sa lopaticama i kopam rupu u pesku. Po priči mojih roditelјa tada sam imao tri- četiri godine.

Zanesen u svojoj igri u pesku, želeo sam da iskopam što veću rupu. Odjednom primećujem da imam društvo u igri sa peskom. To društvo nisu bila deca, bila su tri mala kučeta.

Oni su jako brzo kopali pesak i tako proširili rupu koju sam iskopao, nisam mogao da ustanem i odem, ubrzo sam upao u tu rupu. Kucama je ova igra bila zabavna pa su krenuli da me zakopavaju peskom u tu rupu. Meni više nije bilo zabavno, krenuo je da me obliva strah. Mislio sam da će me skroz prekriti peskom, da me mama neće videti, da ću zauvek ostati tu….

Međutim, ubrzo sam čuo smeh sa svih strana . Ljudima oko mene bilo je smešno, mama je odmah došla do mene i izvadila me iz rupe. Od tada kreće moja fobija na pse…

Sigurno ste nekada doživeli kada se vozite u kolima pa istrči čopor pasa koji jure i laju na točkove u pokretu….

Znate, ja sam na točkovima svaki dan. Moji točkovi su stalno u pokretu, ali nisam zaštićen kao lјudi u kolima kada se psi zalete na moja kolica i laju.

Moj komšija ima dva psa koje redovno izvodi u šetnju, svaki put se zalete na mene, tj zalete se na točkove i kreću da laju. To za mene nije uopšte prijatno, koliko god ubrazavam sa kolicima oni se zaleću još jače i više laju. Komšija ne razume moj strah, ne zna ni moju fobiju iz rane mladosti. Svaki put mi kaže: „ Ne brini, komšija, neće oni tebi ništa“. Znam i ja da neće, ali taj osećaj nemoći jači je od mene.

Stručnjaci objašnjavaju da su psi rođeni lovci, a sve što se kreće može da posluži kao lovina. Psi u vozilima u pokretu vide velike zveri poput onih kakve su godina lovili, pa ih napadaju praktično u – samoodbrani.

Ovo objašnjava zašto jure za mojim kolicima, oni u meni vide veliki plen koji im, točkovima u pokretu, beži.

Preporučujemo

Kategorija: Priče

Humanitarna trka za Vasilija Atanackovića

Mnogo mi se svidela ideja i rado sam se odazvao pozivu da zajedno sa prijatelјima ispred grupe Ultra trkač Srbija, istrčim humanitarnu trku za lečenje malog Vasilija Atan...

Pročitaj više
Kategorija: Priče

Fizička aktivnost i bavljenje sportom

Fizička aktivnost i bavlјenje sportom kod osoba sa Cerebralnom paralizom preporučuje se od najranijeg detinjstva , tako i u odraslom dobu,  zbog dobrog opšteg stanja orga...

Pročitaj više
Kategorija: Gostovanja

Živim za Partizan

Ljubav prema Partizanu jača je od stanja izazvanog cerebralnom paralizom, odlaskom na košarkaške utakmice od 2005. godine postao je talija omiljenom klubu. U intervjuu za...

Pročitaj više